top of page

2402 Deltion college VeVa Zwolle

Openbaar·38 leden

Vandaag de laatste volle dag van onze reis! En Sarajevo stond op het programma. In de ochtend zijn we naar de skischansen op gebergte Igman gegaan. Hier is deze discipline afgenomen tijdens de 14e Olympische Winter Spelen van 1984. Deze plek was ook een strategische plek tijdens de burgeroorlog. De UN heeft hem uiteindelijk bezet. We hebben hem voor zover als mogelijk beklommen en één groepsfoto gemaakt. In dit zelfde gebergte ligt ook het media hotel waarom ook veel is gevochten ivm zijn ligging. Er is niet meer over dan het betonnen karkas.

Hierna hebben we de stad bezocht en hebben we bij de "rozen" van Sarajevo gekeken. (Gedenk plekken waar mortieren veel slachtoffers hebben gemaakt.

Tot slot een paar uur vrij in de stad voor een souveniertje en traditioneel afgesloten in het Olympisch cafe Vučko met een mega plank eten en een heerlijk Biertje. Morgen vroeg vliegen we terug!

A.Cosse
Sharen Elizabeth

En dan is daar ineens de dag van de ‘oplevering’. Nog even de kapstokken ophangen, een kloddertje verf hier en daar, en natuurlijk schoonmaken. Terwijl we hier lekker druk mee waren zagen we al wat nieuwsgierige leerlingen proberen een glimp van hun lokaal op te vangen. Om 1200 uur was het dan zover. Nadat de kinderen en hun ouders een plekje in de gymzaal hadden ingenomen, kwamen wij onder luid applaus binnen. Na het praatje van de directeur werden we getrakteerd op gedichten, liedjes en zelfgemaakte werkstukjes. Hierna volde de officiële opening met het doorknippen van een mooi roze lint en konden de kinderen op zoek naar hun nieuwe lokaal. Met blije gezichten trokken ze van lokaal naar lokaal. Dat is voor ons een moment van genieten. Hier hebben we het allemaal voor gedaan!

Uiteraard was de lunch weer goed verzorgd en kregen we, voor de terugweg in de bus…

Sharen Elizabeth

Dag nummer5 in Bosnie: we zijn de dag begonnen met weer een heerlijk ontbijt in het hotel waar we verblijven.Aansluitend bespreken we met elkaar wat er allemaalnog gebeurd moet worden. Vervolgens stappen we met z’n allen in de bus op weg naar de school toe!! Eenmaal aangekomen gaat iedereen gelijk aan de slag met de werkzaamheden die er gedaan moeten worden. In het lokaal beneden wordt de laminaat vloer afgemaakt en de laatste decoraties op de muren geschilderd. In het lokaal boven worden de decoraties op de muren geschilderd en piekfijn mooi gemaakt. Ook word het laatste stukje laminaat erin gelegd. Tussen de middag stond er een overheerlijk broodje chevapchichi klaar waar we allemaal heerlijk van hebben gegeten. In de middagworden de laatste dingen afgemaakt die er moesten gebeuren die dag. Tijdens de pauze tussen de middag kregen we allemaal een bedankje voor de werkzaamheden die wij doen in de…

J
Sharen Elizabeth
A.Cosse
H

Srebrenica 1995…They said goodbye to their families. The farewell was painful.


J
A.Cosse
Sharen Elizabeth
H

Over

De veiligheid en vakmanschap studenten gaan in mei 2024 aan ...

leden

bottom of page