top of page

2407 InHolland

Openbaar·43 leden

Gisteren heeft de groep Sarajevo bezocht. Daarbij wordt eerst de berg Igman bezocht, een voor de stad, belangrijke berg in de oorlog. Daarnaast zijn er de Olympische skischans en het hotel te vinden. De verhalen over deze plekken maakten indruk op de deelnemers. Het geeft de studenten meer context waarom het in Bosnië gaat zoals het gaat.


Ook bezoekt de groep de restanten van het "Rainbow Hotel" waar projectleider René verbleef in het begin van de oorlog in 1992.


Daarna was het tijd voor een bezoek aan het mooi historische centrum van Sarajevo.


Tineke Gijselhart

Vandaag was de dag voor een bezoek aan een bijzondere instelling in Bosnië waar 490 cliënten wonen binnen 20 afdelingen. Het zijn cliënten met zowel verstandelijke/lichamelijke beperkingen als cliënten met psychiatrische stoornissen. Genaamd Zavod Drin in Fojnica. De jongste cliënt is 4 jaar de oudste, ouder dan 80.


De studenten hebben eerst een indrukwekkende rondleiding gehad, die veel herkenbare emoties losmaakte. Ondanks deze mooie emoties heeft de groep en middag vol aktiviteiten georganiseerd die zoals altijd gewaardeerd werden door alle cliënten. Voor sommige studenten was het een weerzien na lange tijd.


Na een lange en vermoeiende dag met veel emoties en indrukken, is het nu uitrusten en op naar de dag van morgen, Sarajevo!

Esther Schoofs
Tineke Gijselhart
A.Cosse
Ilana Koopman-Lanser

InHolland heeft er inmiddels alweer een paar mooie dagen op zitten. Zo zijn ze oa op de universiteit van Mostar geweest waar ze samen met de studenten gesproken hebben over de overeenkomsten en verschillen tussen de Bosnische en Nederlandse zorg en hoe wordt omgegaan met palliatieve zorg. Vooral de interactie tussen de studenten was super en verrassend open. Er zijn oa les en verbandmaterialen gedoneerd. Ook werd het ziekenhuis bezocht net als het bejaardenhuis. Waarbij ook hier vooral veel materiaal een rolstoel en speciaal beddengoed werd gedoneerd na een uitgebreide rondleiding.


In de middag was er tijd om de oude binnenstad van Mostar te bezoeken samen met de studenten van de universiteit. Dit geeft ook voor een projectleider weer nieuwe inspiratie voor een volgend bezoek.


A.Cosse
Tineke Gijselhart
Esther Schoofs

UITWISSELING MET STUDENTEN

Jullie zullen de universiteit van Mostar (Univerzitet Dzemal Bijedic) gaan bezoeken en samen met de studenten hun stagelocaties in het ziekenhuis en bejaardenhuis gaan bezoeken. Daarnaast is er tijd om informatie uit te wisselen over het zorg- en het onderwijssysteem.


    Over

    Welkom bij de groep! Je kunt contact leggen met andere leden...
    bottom of page