top of page

2417 Koning Willem I college

Openbaar·61 leden

HET WEER

Handig bij het inpakken van de koffers/tassen is te weten wat voor weer het zal gaan worden.

Een goede website hiervoor is:

https://www.weeronline.nl/Europa/Noord-Macedonie/Skopje/3066346


DRINKWATER

Het kraanwater in Noord-Macedonië is niet van de kwaliteit die wij in Nederland gewend zijn in Nederland. Echter zul je ook niet meteen ziek worden als je er een keer een glaasje van drinkt. De kwaliteit van het water is op zich goed maar het gehalte chloor in het water is een stuk hoger dan in de meeste andere landen.

 

 ALCOHOL 

Voor deelnemers geldt: onder 18 jaar mag er geen alcohol gedronken worden. Voor boven 18 jaar geldt dat overmatig alcoholgebruik niet wordt getolereerd. Zie artikel 12 van onze algemene voorwaarden: https://www.outofarea.nl/algemene-voorwaarden

 

MEENEMEN VAN ALCOHOL EN SIGARETTEN

Alcohol en sigaretten zijn heel goedkoop. Deelnemers boven de 18 jaar mogen maximaal 1 liter sterke drank en 200 sigaretten (1 slof) meenemen. 

Overtredingen kunnen grote boetes en vertragingen bij de douane opleveren! 

 

DAGVERSLAGEN

FOLLOW US via https://www.outofarea.nl/projectverslagen                                                      Op deze pagina zullen wij iedere dag een verslagje en foto’s publiceren zodat familie, sponsoren, vrienden, collega’s etc. op de hoogte worden gehouden van alle ervaringen.


ELECTRA

Het voltage en de stopcontacten zijn identiek aan die in Nederland.


TELEFOON

Mobiele telefoons hebben een goed bereik in Noord-Macedonië. Het is echter ontzettend duur. Je betaalt voor een telefoontje al snel € 2,00 per minuut. En ook de MB's zijn duur. Er bestaat een mogelijkheid om een Macedonische SIM kaart te kopen. Dat kan alle telefoonwinkels in de stad.

                                                    

PINNEN  

Het is niet nodig om in Nederland al de lokale valuta aan te schaffen. We zullen regelmatig in de buurt zijn van pinautomaten. 

In Noord-Macedonië geldt momenteel een wisselkoers van € 1,00 is 61,50 Macedonische denar..


BOODSCHAPPEN  

Wil je chips of andere lekkere dingen kopen dan is dat geen probleem. In de buurt van het hotel zijn veel winkels te vinden.

Bloem Damen

Over

Welkom bij de groep! Je kunt contact leggen met andere leden...
bottom of page