top of page

2440 Avans hogescholen

Openbaar·189 leden

BUS 1 > ZAVOD PAZARIC


Gister hebben wij een hele bijzondere dag gehad. Al vroeg vertrokken we richting de instelling met een bus vol spullen. Vanuit Nederland zijn er meerdere dozen met incontinentiemateriaal verzameld. Ook hebben we maandag allerlei materialen voor de dagbesteding en moestuin gekocht.

Aangekomen op de instelling zijn we in groepen uit elkaar gegaan om zo de activiteiten goed te begeleiden voor de cliënten. De groepjes zijn aan de slag gegaan met creatieve activiteiten, sport & spel en de moestuin. Het was mooi om te zien hoe vrolijk en enthousiast de cliënten meededen aan de activiteiten. Ondertussen waren er ook kleine groepjes studenten die een rondleiding kregen over het terrein waarbij er meer werd verteld over de verschillende doelgroepen en behandelingen die er daar zijn.

Een medewerker van de instelling vertelde ons dat ze sinds de corona pandemie geen tijd meer hebben gehad om de moestuin bij te houden. Ze waren daarom erg dankbaar dat wij met twee groepen de kassen onder handen konden nemen. Eerst hebben wij al het al het afval opgeruimd en het onkruid gewied. Toen we daar klaar mee waren had iedereen een kleine pauze en hebben we met zijn alle en de cliënten gedanst. Toen wij terugkwamen was de grond met de machine geploegd en klaargemaakt om de zaadjes te gaan planten. Daarnaast hebben we in een ander veld waar al spinazie aan het groeien was de grond opnieuw gespit en water gegeven omdat het behoorlijk uitgedroogd was.

Terwijl een groepje de moestuin nog aan het afronden was, waren de andere met een grote groep cliënten een voetbal wedstrijd aan het spelen. Hier hebben de cliënten enorm van genoten!

Daarna zijn we nog even langs de supermarkt geweest om cake en limonade te halen voor het suikerfeest en het afscheid van vandaag. Eenmaal terug hebben we ontspannen, geëvalueerd over de dag en met zijn allen weerwolven van wakkerdam gespeeld. Het was een geslaagde dag!

B
M
Merel Tax
bottom of page