top of page

2440 Avans hogescholen

Openbaar·189 leden

AVANS WAS HERE!

Op de muur bijna de einstelling in Sarajevo is de volgende kunst verschenen. En dat is niet alleen wat ze achterlaten!!!


Annemiek DB

INSTAGRAM PROJECT SARAJEVO

De verhalen van Bus 3 vind je hier;

https://www.instagram.com/bosnie_2024/?hl=nl


Annemiek DB

BEZOEK MEDISCHE OPLEIDINGEN > DAG 1

Op de eerste dag zullen we starten met een bezoek aan een 3 scholen met medische opleidingen,

  • Bus 1 gaat naar Kiseljak

  • Bus 2 gaat naar Travnik

  • Bus 3 gaat Fojnica.

Annemiek DB

HULPVRAAG KJUDOM - ZAVOD PAZARIC

Een levensgrote wensboom voor binnen of buiten, waar cliënten hun wensen en dromen in kunnen ophangen om daarna samen te gaan kijken hoeveel van de wensen we meteen uit kunnen laten komen.HULPVRAAG ZAVOD PAZARIC en DRIN - EDUCATIE

Spel is het begin van leren. Leren met alle zintuigen, door te experimenteren én uitgedaagd worden om te doen.

Scholen en instellingen in Nederland staan vol met prachtig onderwijsondersteunende materialen. In Bosnië & Herzegovina is er bijna niets verkrijgbaar of te duur om aan te schaffen.


Kun jij materialen meenemen of misschien wel ter plekke maken met je medestudenten en/of de cliënten.

M
M B

Alle INSTELLINGEN - PSYCHIATRIE

Na de oorlog vertoonde Bosnië en Herzegovina een aanzienlijk aantal psychische aandoeningen als gevolg van trauma, waaronder posttraumatische stressstoornis, depressie en persoonlijkheidsstoornissen.


Tijdens de Balkan-onrust in de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 hebben veel burgers te maken gehad met binnenlandse ontheemding, repatriëring of gewelddadige trauma's, wat heeft geleid tot een grote behoefte aan geestelijke gezondheidszorg, zowel op de lange termijn als in crisissituaties.


HULPVRAAG INSTELLINGEN - ERGONOMIE

De hulpvraag betreft het verbeteren van de ergonomische omstandigheden in een instelling, waarbij er momenteel weinig ergonomische hulpmiddelen voorhanden zijn. Deze hulpmiddelen zijn met name nodig voor activiteiten zoals tillen, douchen, verschonen, en andere vergelijkbare taken die binnen de instelling worden uitgevoerd.

Het doel is om de fysieke belasting voor het personeel te verminderen en tegelijkertijd het comfort en de efficiëntie van de zorgtaken te verbeteren.

HULPVRAAG VOOR ALLE INSTELLINGEN - MONDZORG

Wat zou toegepast kunnen worden om de cliënten (in alle 3 de instellingen) te motiveren om hun tanden/gebitten te poetsen in de vorm van een filmpje, een app, of iets anders?HULPVRAAG KJUDOM

De instelling heeft aangegeven de volgende materialen heel erg behoefte te hebben aan;

  • Pyjama's

  • Beddengoed

  • Stretch broeken

  • Materialen voor Ergotherapie

Hulpvragen en uitleg situatie geldend voor alle instellingen


Ergonomie

Op de afdelingen wordt de verpleging en verzorging grotendeels uitgevoerd zonder ergonomische hulpmiddelen.


Decubitus

BUS 3 > Project KJUDOM & JAGOMIR

Met Avans studenten studenten Verpleegkunde en Social work, uit 's- Hertogenbosch gaan aan de slag bij twee instelling die op 15 minuten loopafstand van elkaar liggen. De instelling KJUDOM en het psychiatrisch ziekenhuis Jagomir in Sarajevo.KJUDOM

Annemiek DB

BUS 2 > Project ZAVOD DRINMet Avans studenten studenten Verpleegkunde, Social work, Mens & Techniek, Fysiotherapie, Mens & Techniek en PABO uit Bredagaan aan de slag bij de instelling Zavod Drin in Fojnica.


De Avans studenten gaan dit jaaqr aan de slag op 3 instellingen in Bosnië &Herzegovina. Dat zijn de instellingen van Sarajevo, Fojnica en Pazaric


    bottom of page