top of page

2440 Avans hogescholen

Openbaar·189 leden

Na een uurtje langer slapen zijn we gister om 9 uur richting de instelling gegaan. Het was een erg bijzondere dag, het was namelijk Bajram (suikerfeest). Voor deze speciale dag hadden wij cake en limonade geregeld om er echt een feestje van te maken.

Aangekomen in de instelling begon een klein groepje met het vullen van leegstaande bloembakken. De rest van de groep ging het feestje opstarten. Het feest was een groot succes! Alle verschillende doelgroepen waren aanwezig en hadden het erg naar hun zin. Het was prachtig om te zien hoe de cliënten aan het genieten waren van de muziek en de aanwezigheid van onze groep. Na een gezellige ochtend was het tijd om afscheid te nemen. Voor zowel de cliënten als voor ons was dit een emotioneel beladen moment. Het was indrukkend hoeveel impact de instelling op ons heeft gemaakt in 1.5 dag.


Na het afscheid van de…

Merel Tax
A.Cosse

Voor degene die de groep van Avans in Pazaric ook via instagram willen volgen:


https://www.instagram.com/bosnie.bus1?igsh=MTQ3ZTk1eHBxN2VsYw==

S

BUS 1 > ZAVOD PAZARIC


Gister hebben wij een hele bijzondere dag gehad. Al vroeg vertrokken we richting de instelling met een bus vol spullen. Vanuit Nederland zijn er meerdere dozen met incontinentiemateriaal verzameld. Ook hebben we maandag allerlei materialen voor de dagbesteding en moestuin gekocht.

Aangekomen op de instelling zijn we in groepen uit elkaar gegaan om zo de activiteiten goed te begeleiden voor de cliënten. De groepjes zijn aan de slag gegaan met creatieve activiteiten, sport & spel en de moestuin. Het was mooi om te zien hoe vrolijk en enthousiast de cliënten meededen aan de activiteiten. Ondertussen waren er ook kleine groepjes studenten die een rondleiding kregen over het terrein waarbij er meer werd verteld over de verschillende doelgroepen en behandelingen die er daar zijn.

Een medewerker van de instelling vertelde ons dat ze sinds de corona pandemie geen tijd meer hebben gehad om de moestuin bij…

B
M
Merel Tax

BUS 1

Gisteravond hebben we genoten van het uitzicht en zijn we bijgekomen van de lange reis. Vandaag was onze eerste volle dag in Bosnië! We zaten al vroeg aan het ontbijt en zijn rond 8:00 uur vertrokken naar de medische opleiding in Konjic. Hier hebben zowel de Bosnische studenten als wij wat verteld over de opleidingen die we volgen. Het was heel interessant om met hun verhalen en ervaringen uit te kunnen wisselen. Samen met de Bosnische studenten en een van de andere projectgroepen zijn we naar het revalidatiecentrum Reumal geweest. Hier hebben we een rondleiding gehad door de verschillende gebouwen en uitleg gekregen over alle vormen van therapie die ze hier aanbieden.

In de middag zijn we naar de instelling Pazaric geweest waar we de dinsdag en woensdag zullen zijn. We hebben kennisgemaakt met de instelling en twee social workers die daar werken.

Vervolgens zijn we nog eventjes…

B
M
J
    bottom of page