top of page

2440 Avans hogescholen

Openbaar·189 leden

Na een uurtje langer slapen zijn we gister om 9 uur richting de instelling gegaan. Het was een erg bijzondere dag, het was namelijk Bajram (suikerfeest). Voor deze speciale dag hadden wij cake en limonade geregeld om er echt een feestje van te maken.

Aangekomen in de instelling begon een klein groepje met het vullen van leegstaande bloembakken. De rest van de groep ging het feestje opstarten. Het feest was een groot succes! Alle verschillende doelgroepen waren aanwezig en hadden het erg naar hun zin. Het was prachtig om te zien hoe de cliënten aan het genieten waren van de muziek en de aanwezigheid van onze groep. Na een gezellige ochtend was het tijd om afscheid te nemen. Voor zowel de cliënten als voor ons was dit een emotioneel beladen moment. Het was indrukkend hoeveel impact de instelling op ons heeft gemaakt in 1.5 dag.


Na het afscheid van de…

Merel Tax
A.Cosse

Voor degene die de groep van Avans in Pazaric ook via instagram willen volgen:


https://www.instagram.com/bosnie.bus1?igsh=MTQ3ZTk1eHBxN2VsYw==

S

BUS 1 > ZAVOD PAZARIC


Gister hebben wij een hele bijzondere dag gehad. Al vroeg vertrokken we richting de instelling met een bus vol spullen. Vanuit Nederland zijn er meerdere dozen met incontinentiemateriaal verzameld. Ook hebben we maandag allerlei materialen voor de dagbesteding en moestuin gekocht.

Aangekomen op de instelling zijn we in groepen uit elkaar gegaan om zo de activiteiten goed te begeleiden voor de cliënten. De groepjes zijn aan de slag gegaan met creatieve activiteiten, sport & spel en de moestuin. Het was mooi om te zien hoe vrolijk en enthousiast de cliënten meededen aan de activiteiten. Ondertussen waren er ook kleine groepjes studenten die een rondleiding kregen over het terrein waarbij er meer werd verteld over de verschillende doelgroepen en behandelingen die er daar zijn.

Een medewerker van de instelling vertelde ons dat ze sinds de corona pandemie geen tijd meer hebben gehad om de moestuin bij…

B
M
Merel Tax

BASISSCHOOL

De PABO studenten hebben vandaag activiteiten georganiseerd op de basisscool

. Nederlandse lekkernijen geproefd, sportactiviteiten, spelletjes / schminken, handvaardigheid en dans.

BUS 1

Gisteravond hebben we genoten van het uitzicht en zijn we bijgekomen van de lange reis. Vandaag was onze eerste volle dag in Bosnië! We zaten al vroeg aan het ontbijt en zijn rond 8:00 uur vertrokken naar de medische opleiding in Konjic. Hier hebben zowel de Bosnische studenten als wij wat verteld over de opleidingen die we volgen. Het was heel interessant om met hun verhalen en ervaringen uit te kunnen wisselen. Samen met de Bosnische studenten en een van de andere projectgroepen zijn we naar het revalidatiecentrum Reumal geweest. Hier hebben we een rondleiding gehad door de verschillende gebouwen en uitleg gekregen over alle vormen van therapie die ze hier aanbieden.

In de middag zijn we naar de instelling Pazaric geweest waar we de dinsdag en woensdag zullen zijn. We hebben kennisgemaakt met de instelling en twee social workers die daar werken.

Vervolgens zijn we nog eventjes…

B
M
J

AVANS PABO IN ACTIE

De studenten van de Pabo hebben vandaag activiteiten georganiseerd voor de kinderen van de basisschool.

Maar ze ontpopte zich ook als echte schilders. Ze turnde het klaslokaal in 1 dag om in een vrolijke leeromgeving voor de kids.

T
M

Hierbij de taakverdeling van bus 1 Zavod Pazaric.


PR:

  • Maartje

  • Sanne

  • Jolie

Beste studenten van project Zavod Pazaric (bus 1),

Wat hebben we al een mooi bedrag opgehaald!

Goed bezig hoor!!

Groeten van Dianne , docent verpleegkunde Den Bosch

S
S
Annemiek DB
S

Kamerindeling bus 1 > HOTEL VILA PALMA (Kula) > ZAVOD PAZARIC


Kamerindeling Bus 1 - Vila Palma
.pdf
Download PDF • 91KB


G

Voor de Pabo studenten die meegaan naar Pazaric: tijdens de eerste voorbereidings bijeenkomst in Breda afgelopen donderdag, werd gevraagd welke specifieke mogelijkheden er zijn voor inhoudelijke aktiviteiten in jullie vakgebied. In Zavod Pazaric zitten 27 kinderen die toegang hebben tot een vorm van onderwijs, het is daarom voor de studenten die in deze groep meegaan mogelijk "aan te sluiten" en kennis te maken met deze vormen van onderwijs ter plekke zullen we samen kijken wat er precies mogelijk is. Daarnaast is het ook mogelijk in de instelling iets met onderwijs te doen of aktiviteiten te ontwikkelen voor gebruik in de instelling. Hiervoor zijn ook nog 3 Android tablets beschikbaar die achter mogen blijven. Deze zijn beschikbaar via jullie projectleider. Indien jullie hier gebruik van willen maken laat het dan even weten.

BEZOEK MEDISCHE OPLEIDINGEN > DAG 1

Op de eerste dag zullen we starten met een bezoek aan een 3 scholen met medische opleidingen,

  • Bus 1 gaat naar Kiseljak

  • Bus 2 gaat naar Travnik

  • Bus 3 gaat Fojnica.

Annemiek DB

ZAVOD PAZARIC > Verdeling leeftijden

Verdeling leeftijden bewoners

0-18 jaar > 48

18-30 jaar > 42

30-65 jaar > 208

BUS 1 - ZAVOD PAZARIC > MATERIALEN die nodig zijn

VERBRUIKSMATERIALEN

  • luiers voor volwassenen

  • vochtige doekjes, shampoo, baden, lotions.

  • waterdichte lakens voor bedden 90x200 cm.

Bus 1 ZAVOD PAZARIC > Antwoorden op vragen;

'Wat is het grootste probleem voor bewoners op het gebied van de dagelijkse verzorging'.

ANTWOORD: het grootste "probleem" is dat de cliënten meestal gericht zijn op de volledige hulp en steun van iemand anders om de dagelijkse hygiëne te handhaven. Om dat goed te doen, is het noodzakelijk om te zorgen voor personeel, ruimte, adequate uitrusting, hygiënische middelen en training voor een zo hoog mogelijk niveau van onafhankelijkheid.. Van alles komen wij tekort.


Hoeveel bewoners gaan er naar school?

HULPVRAAG KJUDOM - ZAVOD PAZARIC

Een levensgrote wensboom voor binnen of buiten, waar cliënten hun wensen en dromen in kunnen ophangen om daarna samen te gaan kijken hoeveel van de wensen we meteen uit kunnen laten komen.HULPVRAAG ZAVOD DRIN & ZAVOD PAZARIC - SNOEZELEN

Snoezelen is een kalmerende activiteit voor mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking of vergevorderde dementie.

Het bevordert een dialoog tussen verzorgde, naaste of zorgverlener en de omgeving. Het geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid.


Op beide instellingen is een snoezelruimte gemaakt. Klein, basic, maar bruikbaar, Er is nog een tekort aan materialen op beide locaties in de vorm van licht, geluid, en zachte ontwikkelingsmaterialen.

M

HULPVRAAG ZAVOD PAZARIC en DRIN - EDUCATIE