top of page

2446 ROC Midden Nederland VevA

Openbaar·43 leden

Maandag 05 februari. De laatste klusdag.

Ik denk dat iedereen ondertussen wel weet hoe we de dag zijn opgestart. Het was weer lekker.


Om 09.00 uur zaten we met z’n allen in de bus richting Potoci. Het bankje, het volleybalveld, de muur in de gang en het trappenhuis stonden op de planning om af te maken. Eenmaal daar aangekomen ging iedereen in teams uit elkaar om aan hun project te werken. Het gaas op het volleybalveld ging er snel en strak in. In het trappenhuis werd er leuke decoratie aangebracht om alles wat op te fleuren. Met hulp van de schoolkinderen werd uiteindelijk het vrolijke eindresultaat behaald. Erg mooi!! De gang werd netjes afgeplakt en sommige delen werden nog vlak geschuurd. Bij de bank werd weer hard gezaagd en geschroefd om deze op tijd af te krijgen. Helaas wilde niet alle schroeven even goed meewerken. Hier hebben de studenten erg goed geleerd om te moeten roeien met de riemen die je hebt.


Om 12.00 uur stond een heerlijk lunch klaar met pizza, burek en een zoetige siroop cake. Met een volle buik werd een potje voetbal gespeeld met de schoolkinderen. Dit eindigde met 2-2! Om 13.00u werden de handen weer uit de mouwen gestoken en moest er nog even worden gevlamd want om 14.00u moest al het materiaal worden opgeruimd en schoongemaakt. Helaas zat het schilderen wat tegen in de gang. Op het moment dat de verfroller tegen de muur aan werd gezet kwam de verflaag daaronder los. Hierop hebben we moeten besluiten dat deze niet door ons kon worden afgemaakt. Gelukkig wilde de conciërge dit binnenkort af maken zodat de gang er weer fris uit zal gaan zien. Wel kregen we een hoop handen-hulp van de kinderen om de boom in het trappenhuis te decoreren. Om 14.00u precies was de bank klaar om op te zitten. Deze wordt volgende week nog in een mooie kleur geschilderd.


De directrice van de school had om 14.30 uur een mooi presentje en een certificaat als dank voor het harde werk. Iedereen heeft nu een mooie magneet van Mostar voor op de koelkast thuis. Erg leuk! De school is erg dankbaar geweest voor het harde werk wat de studenten hebben geleverd. Er ging een goede sfeer binnen de groep vandaag en mede door dat hebben we alle klussen kunnen klaren!


Om 15.00 uur weer op de terugweg. Het was erg stil in de bus en van een snelle powernap werd gulzig gebruik gemaakt.


Eenmaal terug bij het hostel werd het gereedschap terug gelegd in de garage en had iedereen vrije tijd tot 18.45 uur. Onder het genot van een drankje en een kampvuurtje zakte de zon achter de bergen waarna we in Konjic gingen dineren. Kip met aardappels en groente, heerlijk!


Een lange, productieve en gezellige dag zit er weer op. Iedereen hard gewerkt en nu is het tijd voor een avondje hard ontspannen. Uit

Andre De Raad
Diana van der Lit
Dieuw Ertje
Pia Brand

Wow een leuke muurschilderingen

J'aime

Over

Deze aankomend militairen gaan in februari 2024 op RECCE in ...
bottom of page