top of page

2446 ROC Midden Nederland VevA

Openbaar·43 leden

Vrijdag 09 februari.

Na een korte nacht begon de dag om 07:00 uur met de ontbijtgroep. De heren hadden netjes de boodschappen geregeld, dus het ontbijt stond om 07:30 uur klaar.

Langzaamaan werd de rest van de groep wakker en konden ze de eerste indrukken van het verblijf in zich opnemen. De sfeer was gemoedelijk. Na het ochtend appèl, (08:30 uur) werden de dagelijkse taken verdeeld en was het verblijf weer netjes in orde. De groep van de bouw, verzamelden de klus materialen. Aansluitend werd de weg ingezet naar de school.

10:15 uur arriveerden we op de school. Onderweg werden er nog extra klus materialen gehaald en konden er voor de nieuw groep simkaarten worden geregeld. TOP!

10 minuten later kwamen we aan op onze klus locatie. Alle gereedschap en materialen werden meegenomen. Het was een klein stukje lopen, omdat de bus niet verder kon rijden.

Aangekomen bij de school, werden er 4 groepjes gemaakt. De studenten namen de plannen per project met elkaar door. Daardoor ontstond er mix van de 2 groepen.

De school heeft 4 klaslokalen. Verder is er een speelplein. Na een uur overleggen en plannen maken kwam de gang er goed in. De balustrade werd grondig geschuurd, de doeltjes idem. De 4 lokalen werden voorzien van stukloper. De randen werden afgeplakt. De muren geschuurd en binnen no-time ontstonden er ‘witte kerels’ met stofkapjes. 😂

Buiten was er een groep bezig met de zijkant van de school. Het plan is om hier houten banken te maken voor de schoolkinderen en de docenten. Ook hier moest eerst grondig worden geschuurd.

Het muurtje kreeg vervolgens een nieuwe witte laag verf.

Het schoolpleintje heeft een speelveldje. Echter was de belijning slecht of niet meer zichtbaar. Daarom is er voor gekozen om die lijnen weer up-to-date te maken. Dus werd er netjes afgeplakt en vervolgens voorzien van nieuwe verf!!

De lunch werd verzorgt door de schoolleiding. PIZZA EN BUREK. Dat ging er bij iedereen in als zoete koek. We zaten Ramvol. Als toetje kregen we taart/ tompouce. We werden goed in de watten gelegd. De koffie smaakte heerlijk.

Na de lunch zijn we nog 1,5 aan het bikkelen geweest. Het bestelde hout, voor de bankjes, werd keurig bezorgd. Morgen kunnen de banken worden gemaakt.

15:30 u werd het gereedschap en de materialen opgeruimd. Iedereen liep moe, maar voldaan terug naar de bus. Hard gewerkt!

Tijdens de busreis terug naar het verblijf nam onze gids ons nog mee in de verhalen van vroeger.

16:45 u kwamen waren we thuis. Een ieder kon zijn eigen ding doen. Opfrissen, drankje nemen of spelletjes spelen.

18:45 u was iedereen fris en fruitig. We vertrokken weer naar restaurant HAN in Konjic.

Kip met friet en coleslaw. Het eten werd snel geserveerd. Na het eten hadden studenten nog even vrije tijd om de stad in te gaan. Om 22:00 uur vertrok de bus naar het verblijf.

In de kantine werd nog een potje gekaart en om klokslag 23:00 uur was het radiostilte. Einde van een waardevolle 1e klusdag. Morgen gaan we weer terug naar de school om een dag te knallen.


Laku noc……

Dieuw Ertje
Rene Gijselhart
Miriam Ros-Heijn
Maikel Vergunst

Over

Deze aankomend militairen gaan in februari 2024 op RECCE in ...
bottom of page