top of page

2446 ROC Midden Nederland VevA

Openbaar·43 leden

Donderdag 8-2-2024

Ontbijt in Pansion (hotel) in Tusla tussen 07:00-9:00 uur. Deze ochtend geen ontbijtploeg die voorbereidingen moesten treffen, maar een goed geregeld ontbijt in het hotel. Waar voldoende eten en drinken aanwezig was voor iedereen.

Na het ontbijt moesten de koffers en handbagage klaargezet worden. De kamers opgeruimd en aan de kant. Daarna was er vrij besteedbare tijd tot 11:30 uur.

Om 11:30 moest iedereen verzamelen in de eetzaal en werd de eerste week geëvalueerd.

Daar werd onder andere besproken hoe de klusdagen zijn beleefd, wat goed ging of beter zou kunnen, en alle excursies werden een voor een besproken. Om een beter beeld te krijgen van hoe de studenten deze ervaren hadden en wat ze er van opgestoken hadden. Aan de hand van deze feedback kunnen we de verbeterpunten meenemen voor de volgende groep.

Om 12:00 stond de bus weer gereed en konden alle koffers weer ingeladen worden. Met de bus reden we naar een groot overdekt winkelcentrum in Tuzla. Daar kon iedereen vrij rondlopen tot 14:00 uur. Daarna was het tijd voor de lunch. Er was keuze uit pizza, döner of salade.

Om 15:00 uur vertrokken we naar Tuzla Airport om de eerste groep van 13 GROP studenten en begeleidster Dieuwertje uit te zwaaien. Rond 17:30 uur arriveerden de nieuwe groep van 14 GROP studenten onder de begeleiding van Patrick.

Na aankomst konden de koffers in de bus geladen worden en werden de ‘huis’regels uitgelegd. Daarbij werden twee personen aangewezen om als GO-er (groeps oudste) de planning te maken voor het corvé schema en het tellen van de studenten bij het vertrek met de bus.

Om 19:00 uur hebben we pizza gegeten bij de Bingo en hadden de studenten en begeleiders tijd om nog wat inkopen te doen of geld te pinnen.

20:00 uur zaten we in de bus naar lisicici, naar het verblijf van Out of Area. Deze rit zal ongeveer 2,5 tot 3 uur duren en tussendoor wordt nog één korte stop gemaakt om even naar de wc te gaan en de benen te strekken.

Bij aankomst worden de kamers opnieuw verdeeld en het schone beddengoed uitgedeeld.

Na een lange reis mogen ze een drankje doen in de bar/eetzaal beneden.

Om 23:00 is het standaard bedtijd en stil op de kamers maar gezien de lange reis gaan we daar de eerste dag een beetje flexibel mee om.

Morgen klusdag 1

Diana van der Lit
Maikel Vergunst
Remona de Winter
W

Over

Deze aankomend militairen gaan in februari 2024 op RECCE in ...
bottom of page