LEX VAN BERGEN


Maak kennis met Lex van Bergen,

Projectleider

ย 

ย 

๐Ÿ•ตโ€โ™‚๐ˆ๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐๐š๐ ๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ฌ ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ง ๐›๐ž๐ง ๐ข๐ค...

"Werkzaam binnen een leerwerkcentrum en dagbestedingslocatie voor mensen met een (arbeids)beperking. Hier coach en begeleid ik mensen in hun eigen ontwikkeling met als doel om uiteindelijk terug te keren in het werkveld. In mijn vrije tijd hou ik er van om er met onze hond Sjors op uit te gaan, de moeder van Sjors komt uit Bosniรซ.โ€

ย 

ย 

๐ŸŒ๐ˆ๐ค ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค ๐›๐ข๐ฃ ๐Ž๐ฎ๐ญ ๐จ๐Ÿ ๐€๐ซ๐ž๐š ๐จ๐ฆ๐๐š๐ญโ€ฆ

"Ik ben zelf ooit vanuit mijn opleiding sociaal cultureel werk als student mee geweest met een project naar Bosniรซ. Die week heeft zoveel indruk op mij gemaakt en daarbij een bepaald gevoel achtergelaten dat ik die week nog veel vaker wilde ervaren. Met deze gedachte ben ik toen vanuit mijn opleiding stage gaan lopen bij Out of Area en ben ik gebleven als projectleider. Ik werk bij Out of Area omdat ik hoop dat ene bepaalde gevoel wat ik tijdens mijn eerste project voelde ook bij andere studenten te laten ervaren die ik begeleid tijdens een project."

ย 

ย 

๐Ÿ’ญ๐Œ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฆ๐จ๐จ๐ข๐ฌ๐ญ๐ž ๐ซ๐ž๐ข๐ฌ ๐ก๐ž๐ซ๐ข๐ง๐ง๐ž๐ซ๐ข๐ง๐  ๐ข๐ฌโ€ฆ

"Ondanks dat ik nog aardig jong ben heb ik het geluk dat ik in tien jaar tijd al heel veel mooie reizen met Out of Area heb mogen maken. Het is daarom ook best lastig om รฉรฉn bepaalde herinnering te kiezen. Al is er รฉรฉn moment wat ik nooit meer zal vergeten: dat was een toespraak van de burgemeester in de stad Travnik tijdens het FutureA Festival waarin hij aangaf dat er op deze dag voor de eerste keer sinds de oorlog geen verdeeldheid onder de kinderen te zien was en zij samen met elkaar aan het spelen waren."

๐Ÿ“ธ๐ƒ๐ž๐ณ๐ž ๐Ÿ๐จ๐ญ๐จ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ญ๐ž๐ฅ๐ญ ๐ฃ๐ฎ๐ฅ๐ฅ๐ข๐žโ€ฆ

"Naast alle schoolprojecten die jaarlijks worden georganiseerd en waarvan ik รฉรฉn van de projectleiders ben organiseert Out of Area ook รฉรฉn keer per jaar het FutureA Festival in Bosniรซ-Herzegovina. Dit is een rondreizend festival waarbij we in een week vier verschillende steden bezoeken met รฉรฉn belangrijk doel: zoveel mogelijk kinderen blij maken. Hierbij ga ik altijd mee al vrijwilliger in het Recce-team: het op -en afbouw team. Het festival is voor mij het hoogtepunt van het projectseizoen, daar leef ik echt het hele jaar naar toe. Zoveel kinderen de dag van hun leven bezorgen met zoโ€™n mooie groep mensen is het mooiste wat er is."

ย 

โœˆ๐„๐ž๐ง ๐ซ๐ž๐ข๐ฌ ๐ข๐ฌ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ฆ๐ข๐ฃ ๐ ๐ž๐ฌ๐ฅ๐š๐š๐ ๐ ๐š๐ฅ๐ฌโ€ฆ

"Het slagen van een project zit voor mij vaak in verschillende kleine geluksmomentjes. Natuurlijk is in grote lijnen een project geslaagd als dat ene klaslokaal weer is opgeknapt en een leuk kleurtje op de muur heeft. Maar tijdens een projectweek ontstaan veel meer mooie spontane dingen. Voor mij is een project echt geslaagd is als wij iets achterlaten wat de kinderen zich daar voor altijd blijven herinneren."