PARAPLU PROJECTEN


 

Onder de Out of Area paraplu zijn een aantal projecten opgestart voor mensen die dat goed kunnen gebruiken in Nederland of digitaal ook in onze projectlanden. 

Het gaat daarbij om projecten voor kinderen in risicogezinnen of met leerachterstand, scholen die moeite hebben om hun klassen te kunnen blijven draaien, ouderen die hulp nodig hebben, gezelschap missen. Kortom iedereen die de hulp van onze deelnemers kan gebruiken. 

 

Uiteraard voldoen de projecten aan de coronaprotocollen van de overheid en de project locatie. Alle voorbereidingen worden via teams online opgepakt en in de uitvoer accepteren dat we dat we niet fysiek aanwezig kunnen zijn. 

 

BEELDBELLEN

 

Voor de ouderen binnen de instelling is het zo belangrijk om in contact te blijven met hun vrienden en familie.  

 

Studenten zamelen laptops en tablets in, kijken ze na en zorgen ervoor dat ze met een simpele handleiding op de goede plek terecht komen.

 

HUISWERKHULP

Studenten helpen kinderen die door  corona een achterstand hebben opgelopen.

 

Wij zorgen ervoor dat ook kinderen uit gezinnen met financiële ook een laptop tot hun beschikking hebben.

 

KLESSEBES

Veel mensen zijn zo blij als ze even hun eenzaamheid kunnen doorbreken met een kort gesprekje.

 

Communiceren kan op allerlei manieren, live op afstand, online maar ook via de telefoon.

 


VERHALENKOFFER

Onze vrijwilligers vullen een koffer vol verhalen, foto’s en muziek van vroeger voor de bewoners van verzorgingshuizen om even terug te gaan naar de goede oude tijd.

 

BEWEGEN IS GEZOND

Bewegen met in achtneming van de 1.5 meter samenleving valt niet altijd mee. Onze sport experts maken programma's voor verschillende doelgroepen.

 

ACTIVOBOX

Onze vrijwilligers vullen boxen vol activiteiten die uitgeleend worden aan instellingen en verzorgingshuizen.

 

 


WENSBOOM

Via onze stagiaires in de thuiszorg en huishoudelijke zorg zamelen we wensen in van ouderen die nog thuis wonen en ergens hulp bij gebruiken.

Binnen de mogelijkheden zullen die wensen ook worden vervuld.

 

INTERNATIONAAL IN NEDERLAND

Onze vrijwilligers organiseren activiteiten in AZC's en helpen en organiseren voor verschillende doelgroepen passende activiteiten, trainingen of voorlichting.

 

DIGITAAL IN HET BUITENLAND

Op afstand, via de digitale snelweg organiseren onze vrijwilligers activiteiten op een school of instelling op de Balkan of in Georgië.

 


Voor meer info over deelname aan een van bovenstaande projecten, mail: info@outofarea.nl