Albeda college - Sport & Bewegen

Projectnummer 918

De studenten van het Albeda college gaan dit jaar aan de slag in Georgië. In het kleine dorpje Kvemo Chala ligt een groot gebouw dat gebruikt wordt door de plaatselijke jeugd.

Ze gaan een ruimte opknappen en allerlei leuke sport- en spelactiviteiten organiseren voor de kinderen uit het dorp.


Alfa college

Projectnummer 904

Een groep studenten van het Alfa college Hoogeveen gaan naar Bosnië & Herzegovina om daar aan de slag te gaan op de basisschool Tuholj in de buurt van Kladanj. De studenten gaan klaslokalen en het gymzaaltje opknappen.

Daarnaast zullen zij allerlei leuke activiteiten gaan organiseren voor de kinderen van de school.  


Beatrix college

Projectnummer 827

De leerlingen van het Beatrix college uit Tilburg gaan dit jaar een school opknappen in Slapnica. Het dorp ligt tussen Jablanica en Prozor in Bosnië & Herzegovina. De leerlingen gaan 2 klaslokalen en een gang opknappen en een speeltuintje realiseren. Daarnaast zullen zij allerlei leuke activiteiten gaan organiseren voor de kinderen van de school.  Klik op meer voor de foto's van het Beatrix4Bosnië project 2017.


Clown Inside

Projectnummer 920

De clowns van Clown Inside gaat in mei 2019 ziekenhuizen, bejaardenhuizen, instellingen en scholen rondom Zenica en Sarajevo Bosnië & Herzegovina bezoeken en met hun spel de kinderen en volwassenen een tijd bezorgen om nooit te vergeten. 


Delltion college - Sociaal werk

Projectnummer 933

De studenten van het Deltion college van de afdeling Sociaal werk gaan aan de slag voor het Futurea Kidsfestival dat zal plaats vinden eind mei 2019 in de steden Fojnica, Travnik, Capljina en jaice - Bosnië & Herzegovina. Zij bereiden, tijdens het voortraject, allerlei leuke workshops voor en gaan daarna daadwerkelijk naar Bosnië & Herzegovina om ze ook ter plekke uit te voeren.


Delltion college - Veva

Projectnummer 902

De studenten van de Veva opleiding van het Deltion college uit Zwolle gaan de basisschool Skender Kulenovic, 3 kilometer van de stad Zenica opknappen. Deze locatie wordt bezocht door kinderen van 6 t/m 10 jaar. De studenten zullen de klaslokalen en de buitenkant van de school gaan opknappen. Daarnaast gaan zij bekijken of er een speeltuintje voor de kinderen gerealiseerd kan worden.


Dr. Nassau college

Projectnummer 928

De leerlingen van het Dr. Nassaucollege uit Gieten gaan een basisschool in de buurt van Travnik opknappen. Deze locatie wordt bezocht door kinderen van 6 t/m 15 jaar. De studenten zullen de klaslokalen  gaan opknappen. Daarnaast gaan zij bekijken of er een speeltuintje voor de kinderen gerealiseerd kan worden.

  Foto van de locatie volgt.


Da Vinci college

Projectnummer 810

De studenten van het Da Vinci college afdeling Onderwijs assistent reizen naar Bosnië & Herzegovina om een de basisschool Suljo Cilic op te knappen. Het gaat hierbij een een locatie in een klein dorp waar de studenten het klaslokaal en de buitenruimte gaan opknappen. Daarnaast gaan allerlei leuke activiteiten voor de kinderen organiseren.


Fontys Hogescholen

Projectnummer 903

De studenten van Fontys Hogescholen gaan dit jaar aan de slag op de Osnovna skola van Begov Han. Er gaan zo'n 350 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar naar de school.

De studenten gaan in het deel voor de kinderen van 10 t/m 15 jaar, klaslokalen opknappen, en allerlei leuke educatieve activiteiten organiseren voor de kinderen.


Futurea

Projectnummer 921

Stichting Out of Area organiseert al vanaf 2001 festivals voor kinderen in voormalig Joegoslavië. Het Futurea festival zal 4 steden bezoeken in Bosnië & Herzegovina en kinderen vermaken met workshops, dans, music en een grote show.

Studenten van het Albeda- , Vitalis  en Deltion college zullen een grote bijdrage leveren aan het festival.


Gilde opleidingen - Loc. Weert

Projectnummer 831

De studenten van Gilde opleidingen Weert gingen aan de slag in een weeshuis in Mostar. In het Djeci dom werd afgelopen maand het oude restaurant omgeturnd tot een super gezellig jeugdhonk. met een gezellige zithoek en een tafeltennistafel.

Daarnaast organiseerde zij 2 filmavonden, die de organisatie zelf kan voortzetten doordat een beamer en een laptop werden gesponsord. 


Gilde opleidingen - Locatie Venray

Projectnummer 934

De studenten van Gilde opleidingen Venray gingen aan de slag de basisschool van Begov Han, ten Noorden van de stad Zenica. De school is opgedeeld in 2 gebouwen. ! gebouw voor de kinderen van 10 t/m15 jaar en 1 gebouw voor de kinderen van 6 t/m 10 jaar. De studenten van Gilde gaan aan de slag voor de jonge kinderen. Er zullen klaslokalen worden opgeknapt en ze gaan op het speelterrein aan de slag.


Heerbeeck college

Project 930

 

De leerlingen van het Heerbeeck college uit Best gaan aan de slag op de basisschool Staric in de buurt van de stad Kladanj. Ze gaan de klaslokalen en de buitenruimte van de baaisschool opknappen. De leerlingen zijn allemaal 4de jaars VMBO en HAVO leerlingen die zelf de handen uit mouwen gaan steken voor de kinderen van de school.


Hogeschool de Kempel

Projectnummer 829

De studenten van de PABO de Kempel uit Helmond gaan dit jaar de klaslokalen opknappen van de osnovna skola Tekija in Mostar.Ook gaan zij les geven aan de kinderen op de school.

Daarnaast wordt er kennis uitgewisseld met studenten van de Bosnische lerarenopleiding en zal er worden gepraat over verschillen in cultuur en onderwijs.


Koning Willem I college

Projectnummer 917

De studenten van het Koning Willen I college gaan in het kader van een Community week  aan de slag op de Druga Osnovna skola in Konjic, Bosnië Herzegovina. Het stadje ligt aan de rivier de Neretva tussen Sarajevo en Mostar in. De studenten gaan klaslokalen opknappen en leuke activiteiten voor de kinderen van de school gaan organiseren.

 Marnix academie

Projectnummer 912

De studenten van de Marnix PABO uit Utrecht gaan dit jaar  naar de een Osnovna skola (basisschool) in de buurt van de stad Travnik. Naast alle renovatiewerkzaamheden zullen de PABO studenten ook les gaan geven aan de kinderen van de school. Daarnaast zullen de studenten en docenten van de school ervaringen uitwisselen.

 


MBO Rijnland Alphen - OA/PW

Projectnummer 809

De studenten die aan het OA4Bosnië project gaan meewerken zijn afkomstig van de opleidingen Onderwijs Assistent, Pedagogisch Medewerker en Medewerker Maatschappelijke Zorg, locatie Alphen a/d Rijn. Zij zullen op de Osnovna skola Stupari klaslokalen gaan opknappen en leuke activiteiten voor de kinderen van de school gaan organiseren.


MBO Rijnland Alphen - MZ

Projectnummer 811

De studenten die aan het MZ4Bosnië project gaan meewerken zijn afkomstig van de opleidingen Medewerker Maatschappelijke Zorg, Verzorgende en Verpleegkunde, locatie Alphen a/d Rijn.

Zij zullen binnen een instelling voor mensen met een beperking hun handen uit de mouwen gaan steken. Ze gaan klussen en organiseren activiteiten voor de bewoners van de instelling.


MBO Rijnland Alphen - Economie

Projectnummer 924

De studenten die aan het Rijnland4Bosnië project deelnemen zijn afkomstig van de opleidingen Economie - logistiek, locatie Alphen a/d Rijn.

Zij zullenaan de slag gaan in het dorpje Lugovi. Daar zullen zij een schooltje gaan opknappen en een buitenspeeltuin gaan realiseren.

Daarnaast zullen er ook activiteiten in de gemeenschap gaan plaats vinden.


MBO Rijnland Leiden

Projectnummer 805

De studenten van het ID college uit Leiden gaan aan de slag op een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en een hospice te Sarajevo.

Er wonen zo'n 215 cliënten binnen de instelling. De grootste problemen binnen de instelling zijn plaatsgebrek, privacy en persoonlijke aandacht. De ID studenten gaan activiteitenruimtes bouwen en aandacht gaan geven in de vorm van allerlei leuke activiteiten voor de verschillende doelgroepen


NHTV

Projectnummer 914

In Mei 2019 vertrekken de studenten van de NHTV naar Georgië. Georgië ligt op de grens van Europa en Azië. De studenten gaan aan de slag in het dorpje Becho. Daar ligt een schooltje waarin kinderen onder zeer basale omstandigheden les krijgen. Het project wordt opgezet in samenwerking met de Georgische NGO Kona. 


Noorderpoort

Projectnummer 926

De studenten van het Noorderpoort, locatie Stadskanaal en Groningen hebben het dorp Lisicici in Bosnië Herzegovina geadopteerd. Ze gaan, samen met de jongeren uit het dorp aan de slag met het 'strandje'. 

Deze locatie wordt aangepakt om werkgelegenheid te creëren voor een aantal jongeren van het dorp.


Pius X Praktijkonderwijs

Projectnummer 819

De leerlingen van het Pius X college, afdeling praktijkonderwijs gaan dit jaar naar Bosnië & Herzegovina om te ondersteunen bij het kinderfestival  FutureA. Het Festival zal dit jaar worden gehouden in Fojnica, Zenica, Capljina en Travnik. De Pius X leerlingen zullen allerlei leuke workshops gaan begeleiden.


ROC A12/Dulon  - MZ

Projectnummer 808

De studenten van de opleiding Maatschappelijk zorg van het ROC A12 gaan aan de slag binnen de instelling voor mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking, Zavod Drin. Deze instelling ligt in aan de rand van de stad Fojnica in centraal Bosnië & Herzegovina. Binnen de instelling wonen zo'n 495 cliënten op 2 locaties. 


ROC A12/Dulon - VP

Projectnummer 825

De studenten verpleegkunde uit Ede gaan deelnemen aan lessen op de verpleegkundige opleiding. Zij gaan zelf een les geven en daarna het ziekenhuis in Zenica bezoeken. Daarnaast zullen zij een ambulante post bezoeken en activiteiten organiseren op een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.


ROC Friese poort

Projectnummer 922

De Friese poort studenten reizen dit jaar wederom af naar het dorpje Bradina, Bosnië & Herzegovina. Zij gaan aan de slag op de Osnovna skola (school voor basis onderwijs). De studenten gaan helpen met het repareren van de buitenzijde van de school.

Daarnaast zullen er sport en spelactiviteiten voor de kinderen van de school worden georganiseerd.


ROC Midden Nederland MZ

Projectnummer 806

De studenten van het ROC Midden Nederland uit Utreacht gaan in 2017 aan de slag op de instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, in Fojnica. Er wonen zo'n 500 cliënten binnen de instelling. De studenten zullen de speeltuin op gaan knappen voor de kinderen en in het park een aantal spellen voor volwassenen gaan plaatsen. Daarnaast zullen zij allerlei leuke activiteiten gaan organiseren voor de cliënten van de instelling.


ROC Midden Nederland VP/VZ

Projectnummer 835

De studenten van het ROC Midden Nederland Verpleegkunde uit Amersfoort gaan een les voorbereiding voor hun collega's op de verpleegkundige opleiding in Bosnië. Ze bezoeken een ziekenhuis om de verschillen te ervaren. Daarnaast zullen zij een instelling voor mensen met een beperking bezoeken en activiteiten organiseren voor de bewoners van de instelling.


ROC Tilburg

Projectnummer 801

De studenten verpleegkunde uit Tilburg gaan deelnemen aan lessen op de verpleegkundige opleiding. Gaan zelf een les geven en daarna samen met de studenten naar het ziekenhuis in Konjic. Daarnaast zullen zij een ambulante post bezoeken en activiteiten organiseren op een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.


Vitalis college

Projectnummer 921

De studenten van het Vitalis college afdelingen pedagogisch medewerker en sociaal cultureel werk, gaan dit jaar hun steentje bijdragen aan FutureA. Een kinderfestival voor de kinderen in Bosnië & Herzegovina. De studenten zullen allerlei leuke workshops gaan organiseren.


Wolfert van Borselen

Project 915 Bosnië & Herzegovina

Een leerlingen gaat naar Bosnië om een  schooltje op te knappen in de buurt van het dorpje Glogosnica. Het dorp ligt in de buurt van de stad Jablanica.

Naar de school gaan kinderen van 6 t/m 10 jaar. De buitenzijde van de school moet worden afgemaakt. Daarnaast zou een klein speeltuintje geweldig zijn!

Project 913 Macedonië 1 en Project 916 Macedonië 2

De leerlingen gaat dit jaar terug naar het kinderziekenhuis van Skopje om verder te gaan met de opknapwerkzaamheden die zij in 2018 zijn begonnen. 

De 1ste groep zal afreizen in April, terwijl de 2de groep in begin juli in Skopje aan de slag gaan.


Zadkine

Project 923

De Zadkine studenten Vrede en Veiligheid gaan wederom aan de slag in Lisicici. Daar ligt een hotel dat gebruikt wordt voor het organiseren van vakanties voor kinderen uit armoede- en probleem gezinnen en voor mensen met een verstandelijke beperking uit Bosnië en Herzegovina. De studenten gaan het project dat zij in 2014 hebben opgestart afmaken.