Albeda college

Projectnummer 718

De studenten van het Albeda college gaan dit jaar aan de slag op de basisschool van Kacuni.

Er gaan 600 kinderen naar de school in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar. De school heeft een gymzaal en een buitenspeelplaats. De studenten van het Albedacollege gaan de gymzaal renoveren en allerlei leuke sport activiteiten voor de kinderen van de school organiseren.


Alfa college

Projectnummer 804

Een groep studenten van het Alfa college Hoogeveen gaan naar Bosnië & Herzegovina om daar aan de slag te gaan op de basisschool Alija Nametak in Zenica. De studenten gaan de klaslokalen opknappen en een speeltuin realiseren. Daarnaast zullen zij allerlei leuke activiteiten gaan organiseren voor de kinderen van de school.  


Beatrix college

Projectnummer 827

De leerlingen van het Beatrix college uit Tilburg gaan dit jaar een school opknappen in Slapnica. Het dorp ligt tussen Jablanica en Prozor in Bosnië & Herzegovina. De leerlingen gaan 2 klaslokalen en een gang opknappen en een speeltuintje realiseren. Daarnaast zullen zij allerlei leuke activiteiten gaan organiseren voor de kinderen van de school.  Klik op meer voor de foto's van het Beatrix4Bosnië project 2017.


Clown Inside

Projectnummer 820

De clowns van Clown Inside gaat in mei 2017 ziekenhuizen, bejaardenhuizen, instellingen en scholen rondom Zenica en Travnik Bosnië & Herzegovina, bezoeken en met hun spel de kinderen en volwassenen een tijd bezorgen om nooit te vergeten. 


Da Vinci college

Projectnummer 810

De studenten van het Da Vinci college afdeling Onderwijs assistent reizen naar Bosnië & Herzegovina om een de basisschool Suljo Cilic op te knappen. Het gaat hierbij een een locatie in een klein dorp waar de studenten het klaslokaal en de buitenruimte gaan opknappen. Daarnaast gaan allerlei leuke activiteiten voor de kinderen organiseren.


Fontys Hogescholen

Projectnummer 803

De studenten van Fontys Hogescholen gaan dit jaar aan de slag op de Osnovna skola Ahmed Muradbegovic in Zenica. Er gaan 400 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar naar de school.

De studenten gaan klaslokalen opknappen, en allerlei leuke educatieve activiteiten organiseren voor de kinderen van de school.


Futurea

Projectnummer 821

Stichting Out of Area organiseert al vanaf 2001 festivals voor kinderen in voormalig Joegoslavië. Het Futurea festival zal 4 steden bezoeken in Bosnië & Herzegovina en kinderen vermaken met workshops, dans, music en een grote show.

Studenten van het Vitalis college zullen een grote bijdrage leveren aan het festival.


Gilde opleidingen

Projectnummer 731

De studenten van Gilde opleidingen Weert gaan aan de slag bij een instituut voor kinderen met een verstandelijke beperking, De instelling is onderverdeeld in speciaal onderwijs, activiteitencentrum, speciale afdeling voor authisme en een logeerhuis. De studenten gaan klassen opvrolijken en activiteiten voor de kinderen organiseren.


Hogeschool de Kempel

Projectnummer 729

De studenten van de PABO de Kempel uit Helmond gaan dit jaar het computerlokaal van de osnovna skola Bijelo Polje in Potoci opknappen. Daarnaast gaan zij les geven op de school.

Daarnaast wordt er kennis uitgewisseld met studenten van de Bosnische lerarenopleiding en zal er worden gepraat over verschillen in cultuur en onderwijs.


Hogeschool van Amsterdam

Projectnummer 732

De studenten van de Hogeschool van Amsterdam,  Sport Management en ondernemen, gaan naar Bosnië & Herzegovina om te helpen de amateursport/sportclubs vooruit te helpen. Daarnaast zullen zij diverse sport gerelateerde organisaties bezoeken.


Koning Willem I college

Projectnummer 817

De studenten van het Koning Willen I college gaan in het kader van een Community week  aan de slag op de Druga Osnovna skola in Konjic, Bosnië Herzegovina. Het stadje ligt aan de rivier de Neretva tussen Sarajevo en Mostar in. De studenten gaan klaslokalen opknappen en leuke activiteiten voor de kinderen van de school gaan organiseren.

 Marnix academie

Projectnummer 812

De studenten van de Marnix PABO uit Utrecht gaan dit jaar wederom naar de |Osnovna skola (basisschool) in het stadje Kladaj in Noor-Bosnië. Naast alle renovatiewerkzaamheden zullen de PABO studenten ook les gaan geven aan de kinderen van de school. Daarnaast zullen de studenten en docenten van de school ervaringen uitwisselen.

 


MBO Rijnland Alphen - OA/PW

Projectnummer 809

De studenten die aan het OA4Bosnië project gaan meewerken zijn afkomstig van de opleidingen Onderwijs Assistent, Pedagogisch Medewerker en Medewerker Maatschappelijke Zorg, locatie Alphen a/d Rijn. Zij zullen op de Osnovna skola Stupari klaslokalen gaan opknappen en leuke activiteiten voor de kinderen van de school gaan organiseren.


MBO Rijnland Alphen - MZ

Projectnummer 811

De studenten die aan het MZ4Bosnië project gaan meewerken zijn afkomstig van de opleidingen Medewerker Maatschappelijke Zorg, Verzorgende en Verpleegkunde, locatie Alphen a/d Rijn.

Zij zullen binnen een instelling voor mensen met een beperking hun handen uit de mouwen gaan steken. Ze gaan klussen en organiseren activiteiten voor de bewoners van de instelling.


MBO Rijnland Alphen - Economie

Projectnummer 824

De studenten die aan het Rijnland4Bosnië project deelnemen zijn afkomstig van de opleidingen Economie - logistiek, locatie Alphen a/d Rijn.

Zij zullen op de Osnovna Vladimir Nazor in Zenica, centraal Bosnië & Herzegovina,  klaslokalen gaan opknappen, een speeltuin bouwen en leuke activiteiten voor de kinderen van de school gaan organiseren.


MBO Rijnland Leiden

Projectnummer 805

De studenten van het ID college uit Leiden gaan aan de slag op een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en een hospice te Sarajevo.

Er wonen zo'n 215 cliënten binnen de instelling. De grootste problemen binnen de instelling zijn plaatsgebrek, privacy en persoonlijke aandacht. De ID studenten gaan activiteitenruimtes bouwen en aandacht gaan geven in de vorm van allerlei leuke activiteiten voor de verschillende doelgroepen


NHTV

Projectnummer 814

In Mei 2018 vertrekken de studenten van de NHTV naar Georgië. Georgië ligt op de grens van Europa en Azië. De studenten gaan aan de slag in het dorpje Kvemo Chala in samenwerking met de Georgische NGO Kona. De studenten zullen, samen met de plaatselijke jeugd, een jeugdcentrum gaan opzetten.


Noorderpoort

Projectnummer 826

De studenten van het Noorderpoort, locatie Stadskanaal en Groningen gaan dit jaar als aan de slag bij de Osnovna skola Ivan Mazuranic re Gracac. Er gaan 78 kinderen naar deze school in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar. Het dak en de vloeren van de school zijn slecht. De studenten gaan de klaslokalen opknappen en leuke activiteiten voor de kinderen organiseren.


Pius X Praktijkonderwijs

Projectnummer 819

De leerlingen van het Pius X college, afdeling praktijkonderwijs gaan dit jaar naar Bosnië & Herzegovina om te ondersteunen bij het kinderfestival  FutureA. Het Festival zal dit jaar worden gehouden in Fojnica, Zenica, Capljina en Travnik. De Pius X leerlingen zullen allerlei leuke workshops gaan begeleiden.


ROC A12/Dulon  - MZ

Projectnummer 808

De studenten van de opleiding Maatschappelijk zorg van het ROC A12 gaan aan de slag binnen de instelling voor mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking, Zavod Drin. Deze instelling ligt in aan de rand van de stad Fojnica in centraal Bosnië & Herzegovina. Binnen de instelling wonen zo'n 495 cliënten op 2 locaties. 


ROC A12/Dulon - VP

Projectnummer 825

De studenten verpleegkunde uit Ede gaan deelnemen aan lessen op de verpleegkundige opleiding. Zij gaan zelf een les geven en daarna het ziekenhuis in Zenica bezoeken. Daarnaast zullen zij een ambulante post bezoeken en activiteiten organiseren op een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.


ROC Friese poort

Projectnummer 822

De Friese poort studenten reizen dit jaar af naar Bradina, Bosnië & Herzegovina. Zij gaan aan de slag op de Osnovna skola (school voor basis onderwijs). De studenten gaan helpen met het repareren van het dak, de afvoer en de klaslokalen.

Daarnaast zullen er sport en spelactiviteiten voor de kinderen van de school worden georganiseerd.


ROC Midden Nederland MZ

Projectnummer 806

De studenten van het ROC Midden Nederland uit Utreacht gaan in 2017 aan de slag op de instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, in Fojnica. Er wonen zo'n 500 cliënten binnen de instelling. De studenten zullen de speeltuin op gaan knappen voor de kinderen en in het park een aantal spellen voor volwassenen gaan plaatsen. Daarnaast zullen zij allerlei leuke activiteiten gaan organiseren voor de cliënten van de instelling.


ROC Midden Nederland VP/VZ

Projectnummer 835

De studenten van het ROC Midden Nederland Verpleegkunde uit Amersfoort gaan een les voorbereiding voor hun collega's op de verpleegkundige opleiding in Bosnië. Ze bezoeken een ziekenhuis om de verschillen te ervaren. Daarnaast zullen zij een instelling voor mensen met een beperking bezoeken en activiteiten organiseren voor de bewoners van de instelling.


ROC Tilburg VOZ

Projectnummer 801

De studenten verpleegkunde uit Tilburg gaan deelnemen aan lessen op de verpleegkundige opleiding. Gaan zelf een les geven en daarna samen met de studenten naar het ziekenhuis in Konjic. Daarnaast zullen zij een ambulante post bezoeken en activiteiten organiseren op een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.


Vitalis college

Projectnummer 821

De studenten van het Vitalis college afdelingen onderwijsassistent, pedagogisch medewerker en sociaal cultureel werk, verpleging en verzorging gaan dit jaar hun steentje bijdragen aan FutureA. Een kinderfestival voor de kinderen in Bosnië & Herzegovina. De studenten zullen allerlei leuke workshops gaan organiseren.


Wolfert van Borselen

Project 815 Bosnië & Herzegovina

Een groep Havo en VWO studenten gaat naar Bosnië om een Roma schooltje opknappen in de buurt van het dorpje Potoci. Potoci ligt in het zuiden van Bosnië in de buurt van de stad Mostar.

Naar de school gaan kinderen die wonen in een aangelegen Romagemeenschap.

Project 813 Macedonië - 1

Projectinfo volgt!

Project 816 Macedonië -2

Een groep Havo en VWO leerlingen gaat naar Macedonië om samen met de Roma gemeenschap een gebouw op te knappen waar allerlei activiteiten in plaats vinden, waaronder creatieve activiteiten voor de kinderen uit de buurt.


Zadkine

Project 823

De Zadkine studenten Vrede en Veiligheid gaan aan de slag in Lisicici. Daar ligt een hotel dat gebruikt wordt voor het organiseren van vakanties voor kinderen uit armoede- en probleem gezinnen en voor mensen met een verstandelijke beperking uit Bosnië en Herzegovina. De studenten gaan het project dat zij in 2014 hebben opgestart afmaken.


Heerbeeck

De leerlingen van het Heerbeeck college uit Best gaan aan de slag bij het weeshuis Egipatska Selo te Mostar. Ze gaan de slaapkamers van de kinderen en de buitenruimte opknappen. De leerlingen zijn allemaal 4de jaars VMBO en HAVO leerlingen die zelf de handen uit mouwen gaan steken voor de kinderen van het weeshuis.