top of page
Corinne Carton

Maak kennis met Corinne Carton,

Projectleider 

 

 

🕵‍♂𝐈𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐝𝐚𝐠𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐬 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐧 𝐢𝐤...

"Dansdocent aan het Albeda Dans College, een opleiding die studenten opleidt tot professioneel allround danser. Daarnaast ben ik ook danstherapeute en moeder van 2 kleine kids."

 

🌏𝐈𝐤 𝐰𝐞𝐫𝐤 𝐛𝐢𝐣 𝐎𝐮𝐭 𝐨𝐟 𝐀𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐦𝐝𝐚𝐭…

"Ik het erg belangrijk vind dat jongeren maatstchappijk bewust kunnen handelen en elkaar over en weer kunnen helpen. Met de projecten stappen we over een drempel die helpt om (voor)oordelen los te laten en de wereld door een nieuw perspectief te zien. Daarnaast vind ik het schitterend om te zien hoe studenten zichzelf opnieuw kunnen uitvinden in zo’n projectweek, ze leren allerlei nieuwe dingen over zichzelf."

  

💭𝐌𝐢𝐣𝐧 𝐦𝐨𝐨𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐢𝐬 𝐡𝐞𝐫𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐢𝐬…

"Tijdens een project arriveerden een groepje meiden dat er absoluut geen zin in had en alles was volgens hen slecht, het eten, de kamers, alles. Ze konden alleen maar klagen. Na een paar dagen intensief werken, inclusief een paar flinke botsingen en gesprekken met klasgenoten, maar ook hele leuke momenten met lokale kinderen in deze nieuwe omgeving, gingen hun ogen ineens open. Ze waren blij dat ze de reis hadden meegemaakt; ze wisten nu hoe prima hun leven thuis was en wilden zich behulpzamer op gaan stellen. Deze dames hadden een hele mooie ervaring om mee naar huis te nemen."

 

📸Onderstaande 𝐟𝐨𝐭𝐨 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐞𝐥𝐭 𝐣𝐮𝐥𝐥𝐢𝐞…

"Een serieus moment tijdens de excursie, een belangrijk onderdeel van het gehele project. Het klussen op school en het contact met de kinderen in Bosnië verliep bij dit project erg gezellig en gemakkelijk. Hier zie je even een moment van bezinning tijdens de excursie; Ik vertel over de achtergrond van het land en de reden van het ontstaan van de stichting. De studenten horen en voelen waarom het zo belangrijk is dat ze hier projecten komen doen."

 

✈𝐄𝐞𝐧 𝐫𝐞𝐢𝐬 𝐢𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐣 𝐠𝐞𝐬𝐥𝐚𝐚𝐠𝐝 𝐚𝐥𝐬…

"Als de studenten even hun eigen perspectief en behoeften aan de kant kunnen zetten, de realititeit kunnen zien en met hun eigen aandeel daarin, even echt betrokken konden zijn bij de groep en het project, en met een nieuw perspectief naar huis gaan. "

bottom of page