top of page
Groene bladeren
Duurzaam reizen

Als stichting streven wij ernaar ons steentje bij te dragen. Niet alleen aan mensen maar ook aan onze planeet. Ook bij het vormgeven van onze projecten vinden wij het belangrijk om duurzaamheid na te streven. Zo is het mogelijk om bij ons de CO2 van je reis te compenseren en laten we groepen liever met de bus reizen dan met het vliegtuig. Daarnaast gebruiken wij bij onze renovatieprojecten verf op waterbasis en proberen wij het afval tot het minimale te beperken. We zijn ons er van bewust dat dit niet alles op lost, maar niets doen is zeker geen optie.

 

In onze projectlanden varieert het bewustzijn van duurzaamheid en behoudt van de planeet. Daar zijn nog grote stappen te maken.

Met educatieve projecten proberen we hier aan bij te dragen. Daarnaast werkt het geven van het goede voorbeeld ook.

In ons hostel maar ook op andere overnachtingslocaties proberen wij zo duurzaam mogelijk te handelen, door minder water te gebruiken, handdoeken niet elke dag bij de was te gooien etc. Op deze manier werken we samen met onze vrijwilligers stap voor stap aan een betere en duurzamere wereld.

HOE GAAN WE REIZEN 

 

Met de bus;

 

  • Omdat busvervoer, wat betreft CO2 uitstoot, de meest verantwoorde manier van reizen is. (De CO2 uitstoot van 1x vliegen is ongeveer gelijk aan 4x op en neer met een Euro 6 bus. Met onze vaste busmaatschappij is daarom afgesproken alleen nog maar met Euro 6 bussen te reizen.)

  • Omdat flexibiliteit een must is, busreizen kosteloos geannuleerd kunnen worden tot 1 maand voor vertrek en daarmee ook het financiële risico voor deelnemers beperkt is.

  • Al naar gelang de grootte van de groep kan het aantal zitplaatsen worden aangepast, zodat er verantwoord afstand gehouden kan worden indien nodig.

  • Stoppen onderweg kan worden afgestemd waardoor we veilige pauzes kunnen houden in de landen waar we doorheen reizen.

 

 

Met het vliegtuig;

 

  • Voor reizen naar gebieden die te ver zijn voor een bus en waarvoor geen ander alternatief is kan nog steeds worden gevlogen. 

  • Na de definitieve boeking van de vlucht kan helaas niet meer kosteloos worden geannuleerd.

  • Alle deelnemers aan de vliegreis maken een opdracht over CO2 verbruik. *

 

In het keuzedeel is een extra opdracht toegevoegd. Deze opdracht vraagt studenten om een activiteit of evenement te organiseren die de CO2 van hun reis kan compenseren. 

In plaats van de opdracht kan de deelnemer ook € 0,015 per gevlogen Km betalen. Met dat geld zal een milieuproject in het project land worden ondersteund.

 

 

! Reizen met de trein is de beste optie voor het milieu. Uit onderzoek is gebleken dat een reis naar onze projectlanden op dit moment nog niet haalbaar is. Natuurlijk houden we ook deze optie in de gaten.

bottom of page