top of page

2440 Avans hogescholen

Openbaar·189 leden

Alle INSTELLINGEN - PSYCHIATRIE

Na de oorlog vertoonde Bosnië en Herzegovina een aanzienlijk aantal psychische aandoeningen als gevolg van trauma, waaronder posttraumatische stressstoornis, depressie en persoonlijkheidsstoornissen.


Tijdens de Balkan-onrust in de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 hebben veel burgers te maken gehad met binnenlandse ontheemding, repatriëring of gewelddadige trauma's, wat heeft geleid tot een grote behoefte aan geestelijke gezondheidszorg, zowel op de lange termijn als in crisissituaties.


Alle instellingen waar we aan de slag gaan hebben afdelingen waar psychiatrische patiënten wonen. De meest gebruikte vorm van behandeling is medicatie. Er is weinig persoonlijke aandacht voor de mensen die meestal al jaren binnen de instelling wonen met geen uitzicht op een 'normaal leven'. Deze hospitalisering zorgt vaak voor hopeloosheid, verveling en moedeloosheid.


Deze mensen gaan graag met jullie in gesprek, om te vertellen over hun leven en toekomst. Om samen een activiteit te doen. Te wandelen, te voetballen of om samen te zingen of muziek te maken. Ze vinden het fijn dat er mensen zijn die interesse in hen tonen en om even persoonlijk contact te hebben.

bottom of page