top of page
Laura van Eck

Maak kennis met Laura van Eck,

Assistent projectleider

 

🕵‍♂𝐈𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐝𝐚𝐠𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐬 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐧 𝐢𝐤...

“Ik zit in mijn laatste jaar van de PABO. Dit jaar geef ik twee dagen in de week les aan groep 3. Daarnaast geef ik hockeytraining en werk ik bij de kapper. “

 

🌏𝐈𝐤 𝐰𝐞𝐫𝐤 𝐛𝐢𝐣 𝐎𝐮𝐭 𝐨𝐟 𝐀𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐦𝐝𝐚𝐭…

"Ik het ontzettend mooi en dankbaar werk vindt. Elke reis is anders, maar altijd ontzettend bijzonder. Door deze reizen leer je jezelf, maar ook anderen beter kennen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk en heel mooi dat wij iets voor de mensen daar kunnen betekenen.”

 

✈𝐄𝐞𝐧 𝐫𝐞𝐢𝐬 𝐢𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐣 𝐠𝐞𝐬𝐥𝐚𝐚𝐠𝐝 𝐚𝐥𝐬…

“Alle deelnemers naar huis gaan met een lach op hun gezicht. Dat ze terugkijken op deze reis waarin ze zichzelf beter hebben leren kennen en waarin ze anderen beter hebben leren kennen. Daarnaast is een reis voor mij echt geslaagd als ik de reacties van de kinderen en de werknemers van de projectlocatie zie. Aan het eind van het project heb ik tot nu toe op de school altijd een afscheid meegemaakt, deels georganiseerd door de school en deels door de deelnemers zelf. Tijdens dit afscheid zijn de kinderen en de werknemers altijd zo dankbaar. Hiervan krijg je tranen in je ogen. Als je daarna het afscheid van de deelnemers ziet, waarbij er wordt gedanst, geschminkt en gespeeld met kinderen, krijg je weer een grote glimlach op je gezicht. Dat is fantastisch! “

 

📸Onderstaande 𝐟𝐨𝐭𝐨 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐞𝐥𝐭 𝐣𝐮𝐥𝐥𝐢𝐞…

“Dat het vrijwilligerswerk in Bosnië hard werken is, maar dat je er zoveel moois voor terugkrijgt. Je hebt de hele dag een lach op je gezicht!. Ook als je twee linkerhanden hebt, je mee kan gaan op deze reis en je ontzettend mooi werk kan verrichten.”

 

💭𝐌𝐢𝐣𝐧 𝐦𝐨𝐨𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐢𝐬 𝐡𝐞𝐫𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐢𝐬…

“Een project waarbij het klussen aan het einde moeizaam verliep. We waren begonnen met schuren, plamuren en verven. Terwijl we bezig waren met de decoraties wilden we laminaat met plinten in de vloer leggen. We hadden nog 1,5 dag over dus dit moest lukken! Het laminaat leggen viel in twee van de vier klassen niet mee. Uiteindelijk was dit grotendeels gelukt en moesten we nog de plinten erin leggen. We zijn toen met de groep bij elkaar gekomen en er is besproken wat we nu gingen doen, want de tijd drong! Uiteindelijk hebben we met de groep besloten om een ‘plint-team’ op te stellen. Binnen 2 uur lagen de plinten erin. Door het teamwork van de hele groep is het uiteindelijk gelukt. Iedereen hielp elkaar ook al zat het even niet mee, dat was zo mooi om te zien! Door samen te werken bereik je meer.”

bottom of page