top of page

2446 ROC Midden Nederland VevA

Openbaar·43 leden

Zaterdag 3 februari.

07:00 uur. De dag begon weer met het verzorgen van het ontbijt. 3 andere mannen hadden het weer spic en span, zodat iedereen op z’n gemak kon ontbijten. Om 08:30 uur was er weer een korte briefing, daarna volgde de corvé.

09:00 uur vertrokken we naar de school in Potoci.

Op de school aangekomen werden de groepjes verdeeld en begonnen de werkzaamheden. 1 groepje ging direct aan de slag met het verven de muren van het trappenhuis. De bovenlaag werd voorzien van een nieuwe witte laag.

Op het pleintje werd gestart met het in de ijzermemie zetten van het hekwerk. Al snel kwam de ijzerboer met de bestelde hekken. Het frame voor de onderkant het hek. Daarna kwam de houthandel langs met het bestelde hout. Met dat hout wordt er een lounge bank en een tafel gemaakt voor de docenten. Deze kunnen ze dan gebruiken in hun patio.

12:00 uur kregen we lunch. Dat waren broodjes met worst, kaas en salami. Bananen en voor iedereen wat lekkers te drinken.

Om 12:30 uur heeft de ijzerboer de hekken aan het frame gemonteerd, waarna wij de bovenkant van het hek hebben voorzien van grof kippengaas. Daar ontstond een mooie samenwerking tussen de studenten. Binnen 2 uurtjes zat het kippengaas straks om de palen heen!! Echt super!

De verfploeg had de onderkant van muur voorzien van een nieuwe strakke roze kleur. Dat zag er weer netjes uit.

De groep die bezig was met het bankje vorderde ook gestaag en gaan maandag daar de finishing touch aanleggen. Dat wordt echt een mooi resultaat.

15:30 uur gaf William ons het teken “opruimen”. Alles werd netjes naar binnen gebracht en alles schoon achtergelaten. Het was een prachtige en productieve dag, waarbij we echt als een team hebben geopereerd. Het was heerlijk weer en een resultaat waar we TROTS op kunnen zijn!

De bus vertrok daarna naar het hostel.

Een ieder had weer de gelegenheid om de dag nog even met elkaar te bespreken.

Om 18:45 uur was de club compleet en vertrokken we naar het restaurant in Potoci.

Bij het restaurant aangekomen, bleek dat de reservering niet door was gekomen. Dus plan B. Binnen no time had William een vervangend restaurant gevonden. Daar kregen we spaghetti voorgeschoteld. Toen sloten we de avond af met voetbal. AJAX-psv.W
Maikel Vergunst
Miriam Ros-Heijn
Remona de Winter

Over

Deze aankomend militairen gaan in februari 2024 op RECCE in ...
bottom of page