top of page
Dag 1 Vlucht van Eindhoven naar Tuzla
Dag 2 Bezoek project en Sarajevo
Dag 3 Aan de slag bij de instelling
Dag 4 Verder op de projectlocatie
Excursie Olympisch gebied en Lukomir
Dag 6 Oplevering en afscheid
Dag 7 Excursie naar wens
Dag 8 Terug naar huis

De projectweek van dag tot dag

Dag 1
Dag 2
Dag 3

Dag 6  Oplevering en afscheid

Het is een belangrijke dag vandaag; nog even hard werken en dan is het project klaar om opgeleverd te worden. Aan het einde van de middag gaan we dit vieren met de bewoners en begeleiders van de instelling. Na de festiviteiten is het diner deze vanavond in restaurant Asim. Vanuit hier heb je een ander spectaculair uitzicht op het meer.

Dag 4
Dag 5
Dag 6

Dag 1  Vlucht Keulen - Sarajevo
Op de luchthaven in Keulen ontmoet je de projectleid(st)er heel vroeg in de ochtend. Je projectleider zal de gehele reisweek aanwezig zijn. Na een korte vlucht land je op het vliegveld van Sarajevo. Hier wordt je opgehaald door onze Bosnische buschauffeur. Met de bus vervolg je je reis naar Lisicici, over kronkelende wegen tussen de bergen door. Geniet van het uitzicht en neem het eerste beeld van Bosnië & Herzegovina in je op.
Na de rit van ongeveer een uur kom je aan bij het meer van Jablanica. Welkom in Veliko Srce, dat ook wel groot hart betekent. Doe alsof je thuis bent en maak het jezelf gemakkelijk.

Dag 2  Bezoek project & Sarajevo
Op weg naar Sarajevo bezoeken we de projectlocatie: instelling Zavod Pazaric. We gaan vandaag alleen kennis maken en kijken naar de mogelijkheden. In de loop van de dag kunnen we dan het plan van aanpak maken met de groep en de taken verdelen.
Onder begeleiding van een ex-militair en je projectleider gaan we vervolgens het wintersportgebied van de Olympische winterspelen van ’84 in de omgeving van Sarajevo verkennen. Ondertussen krijg je veel informatie over het oorlogsverleden dat het land zo tekent en krijg je meer inzicht in het conflict en de doorwerking daarvan vandaag de dag. 
De middag zullen we doorbrengen in Sarajevo. Een broodje kebab of cevapi wil je niet missen; een heerlijke lunch.
Daarna is er de mogelijkheid tot het maken van een stadswandeling. Vooral het oude gedeelte van de stad is het
bezoeken waard! Voor de liefhebbers zijn er ook genoeg interessante musea en bezienswaardigheden.

Dag 3  Aan de slag!
Na het ontbijt gaan we de handen uit de mouwen steken en werkelijk een start maken met het project. Lunchen doen we op de locatie zelf, zo kunnen we snel weer verder. Na een productief dagje reizen we terug naar de overnachtingslocatie aan het meer en is er tijd om op te frissen en bij te komen. Voor het avondeten bezoeken we de mooie stad Konjic op 20 minuten rijden. Na het eten is er voldoende tijd voor een heerlijke stadswandeling en een bezoek aan de bekende brug van Konjic.

Dag 4  Eten bij lokale bevolking

Ook vandaag zal er weer hard gewerkt worden op de projectlocatie. In de avond zullen we op bezoek gaan bij een Bosnisch gezin. Zij zullen je buik vullen met traditioneel eten. Een slokje slivovitsj zal daarbij niet ontbreken. Zivjeli! (proost!)

Dag 5  Excursie Lukomir

In de ochtend kan er nog een klus of activiteit opgepakt worden in de instelling.

Na de lunch vertrekken we met verschillende auto’s richting Lukomir. Na een hobbelige weg kom je terecht in een dorpje dat je het gevoel geeft aan het einde van de wereld te zijn aangekomen. Het is alsof de tijd hier heeft stil gestaan. In de avond dineren we in een restaurant gelegen in een grot in Idbar.

Dag 7  Excursie naar keuze

Standaard inbegrepen bij deze reis zit de excursie naar Mostar met de beroemde Stari Most, de oude brug. Volledig verwoest in de oorlog maar perfect gerestaureerd. In deze mooie stad kan je op eigen gelegenheid de brug bezoeken: het museum in, souvenirs shoppen of een terrasje pakken. Vervolgens rijden we door naar Blagaj.

Hier heb je de mogelijkheid om het Derwisj-huis te bekijken dat ligt aan de felblauwe Bunarivier. Het is een mooi voorbeeld van de Ottomaanse architectuur. 

Mocht je liever de natuur in gaan dan kan je voor een meerprijs ook een excursie raften of hiken op de Prenj boeken. Wil je meer de geschiedenis is? Breng dan Tito's bunker een bezoekje. Voor het hele overzicht aan excursies klik je hier

Dag 7
Dag 8

Dag 8  Terugreis Sarajevo - Keulen

Het is tijd om afscheid te nemen na deze intensieve week. De bus brengt je terug naar het vliegveld in Tuzla. Je hebt een vroege vlucht vandaag. Het vliegtuig brengt je weer terug naar Keulen en van daaruit ga je op weg naar huis, waar je terug kan kijken op een zinvolle en mooie week.

bottom of page