top of page

2410 Noorderpoort Winschoten

Openbaar·3 leden

PROJECTLOCATIE > Osnovna skola Solana Tuzla

Dit jaar gaan er verschillende groepen van Noorderpoort aan de slag in Bosnië & Herzegovina. Om een duurzaam project neer te zetten, hebben is er na overleg besloten om met de groepen van de locatie Winschoten en Groningen 1 week na elkaar op dezelfde school aan de slag te gaan. Omdat het daar ontzettend nodig is en omdat wij er met elkaar een prachtig resultaat kunnen neerzetten!


BEJAARDENHUIS TUZLA

De zorgstudenten krijgen de kans om een kijkje te nemen in het bejaardenhuis. Daar kunnen zij, als ze dat leuk vinden, activiteiten organiseren voor de bewoners.OMGEVING PROJECTLOCATIE - TUZLA

Tuzla is de derde grootste stad in het land (na Sarajevo en Banja Luka),

"Tuzla", betekent in het Ottomaans "de plaats van het zout" .

We gaan de oude stad bezoeken, genaamd Stari Grad met zijn voetgangersstraat Korzo en Vrijheidsplein. Het oude stadsgedeelte heeft Osmaanse en Oostenrijks-Hongaarse invloeden. Het hoofdplein - Trg Slobode, het grootste plein van het land, is overdag op de een of andere manier slaperig, maar 's avonds erg levendig.

Tussen piepkleine straatjes en cafés vindt je volop activiteiten. Het is een kleine, gezellige en vriendelijke relaxte stad, Een stad met 3 meren in het centrum, waarin je op warme dagen verkoeling kunt vinden.

EXCURSIE SREBRENICA - POTOCARI

Srebrenica is een plaats waar in 1995 een gruwelijke genocide plaatsvond, De grootste in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 8000 moslimmannen en jongens werden vermoord en verspreid in massagraven. Tot op de dag van vandaag, meer dan twintig jaar later, wordt er gezocht naar lichamen.

Het is 13 juli 1995 wanneer de massamoord plaatsvindt. We gaan hier alles over zien en horen tijdens deze excursie.


PENSION KIPOVI

Adres: Franjevačka 10, 75000 Tuzla, Bosnië en Herzegovina

Pansion Kipovi ligt op 8 minuten lopen van Pannonica-zoutmeren.

Er is gratis WiFi in de hele accommodatie beschikbaar.

De kamerindeling krijgen jullie van tevoren, zodat jullie de kamers vooraf kunne indelen.

Over

Welkom bij de groep! Je kunt contact leggen met andere leden...
bottom of page